Security, Safety, Integrity and Management

Scientia NV

trees

/images/photocase4dgkp9pf4byt.jpg

Tweede groep geslaagden voor post-Hbo security Risk Management.

Op vrijdag 11 april 2014 is de tweede groep deelnemers geslaagd voor de opleiding post-Hbo Security Risk Management. Professionals uit zowel de private als publieke sector hebben het post-Hbo diploma in ontvangst mogen nemen van Scientia, het Caribisch opleidingsinstituut voor Security, Safety, Integrity en Management opleidingen, die deze opleiding heeft verzorgd. In januari 2014 werd de opleiding voor het eerst verzorgd in Suriname. De directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, de heer Melvin Linscheer, heeft in januari het belang  van deze opleiding onderstreept door de diploma's persoonlijk uit te reiken. Hij benadrtukte tijdens zijn toespraak, dat de publieke én private sector partners in veiligheid zijn. Met succes heeft de opleiding toen voor 14 geslaagden gezorgd.  
 
De Post-Hbo opleiding Security Risk Management biedt professionele security managers de mogelijkheid hun competenties te actualiseren. Het programma, gebaseerd op de internationaal geaccepteerde 'body of knowledge' leert de deelnemers op strategisch-tactisch en tactisch-operationeel niveau veiligheid als management vraagstuk te benaderen en aan te pakken. Het programma kenmerkt zich door een pragmatische benadering en besteedt ruim aandacht aan op de Surinaamse situatie toegesneden casuïstiek. 
 
Aan het eind van deze intensieve opleiding leggen de deelnemers schriftelijk en mondeling examen af.  De volgende opleiding start op een nader te bepalen datum in de tweede helft van 2014.   
 
De docenten Rinus Meelis FSyI RCE RSE en Henk Neddermeijer MSc MSyI RCE CSIP komen frequent  naar Suriname om hun kennis over te dragen. Zij hebben beiden elk meer dan 40 jaar internationale ervaring op het gebied van security risk management. Daarnaast zijn ze nog steeds actief als security consultants op strategisch niveau en als opleider (onder meer op de Master of Security Science and Management opleiding van de Technische Universiteit in Delft). 
 
Best geslaagde: de heer Badwie Chenin van PPS Security
 De  heer Meelis    feliciteert de heer        Badwie Chenin van    PPS Security die    cum laude als best    geslaagde    afstudeerde.