Security, Safety, Integrity and Management

Scientia NV

trees

/images/photocase4dgkp9pf4byt.jpg

Eerste toolsessie tegen criminaliteit voor het bedrijfsleven succesvol

Op donderdag 29 en vrijdag 30 januari 2015 organiseerde Scientia de eerste workshops voor het bedrijfsleven waarin ondernemers , managers en andere geïnteresseerden leren welke risico’s zij lopen t.a.v. criminele activiteiten en op welke wijze zij die risico’s zo goed mogelijk kunnen beheersen.

De toolsessie op 29 januari heeft dan ook als titel ‘Tools tegen criminaliteit voor het midden- en klein bedrijf’. Tijdens deze toolsessie krijgen de deelnemers praktische tools aangereikt om de risico’s voor hun organisatie te beperken tegen diverse criminaliteitsvormen. De heer M.A. Meelis FSyI RCE en de heer H. Neddermeijer MSc MSyI RCE CSIP verzorgen de sessies . Zij hebben beiden elk meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van security risk management. Daarnaast zijn ze nog steeds internationaal actief als security consultant op strategisch niveau en als opleider (onder meer op de Master of Security Science and Management opleiding van de Technische Universiteit in Delft). Tevens zal Gerold Dompig MBA, tijdens deze avond als gastspreker optreden. Dompig is 24 jaar werkzaam geweest in het politie top management (laatste rang politie commissaris) en  de detective branche tegen georganiseerde misdaad in Nederland, Aruba en Suriname. Bovendien houdt hij zich al 10 jaar bezig met risico-security consulting, beheer van noodsituaties en forensisch onderzoek voor private ondernemingen en vervult de rol van coördinator nationale veiligheid voor het kabinet van de president.

De workshop op 30 januari richt zich op het aanreiken van basiskennis over cyber security.
De heer M.A. Meelis FSyI RCE en de heer H. Neddermeijer MSc MSyI RCE CSIP leren de deelnemers vanuit bedrijfsvoering te kijken naar cyber criminaliteit, wat het is en wat kan de deelnemer de organisatie er zelf tegen doen zonder dat het veel geld en investering in techniek kost.   

Om ondernemers en hun medewerkers tools en kennis aan te reiken om hun organisatie veiliger te maken, organiseert Scientia NV, The Caribbean Intistute  for Training and Education in Safety, Security, Integrity and Management, korte beroepsopleidingen, trainingen, workshops en seminars over hoe security kan bijdragen aan de bedrijfscontinuïteit.

In januari en februari staan er diverse interessante activiteiten op de agenda die in het teken staan van ‘Hoe kunt u uw organisatie veiliger maken in 2015’.