Security, Safety, Integrity and Management

Scientia NV

trees

/images/photocase4dgkp9pf4byt.jpg

Jim Boussaid reikt diploma's uit aan security managers voor Security Risk Management.

Op zaterdag 18 oktober 2014 hebben 23 security managers het examen afgelegd voor de intensieve opleiding Security Risk Management op Post-Hbo niveau of op Mbo+ niveau. Tevens mochten de deelnemers na het slagen direct hun diploma in ontvangst nemen. Scientia, het Caribisch opleidingsinstituut voor Security, Safety, Integrity en Management opleidingen, heeft deze opleidingen verzorgd..

Jim Boussaid, algemeen directeur van de Hakrinbank, heeft de diploma’s samen met Scientia uitgereikt. Door de toenemende interesse in deze opleidingen was Scientia genoodzaakt om parallelklassen te draaien waarbij zelfs concurrerende firma’s samen met elkaar in de klas zaten om met en van elkaar leren als het gaat om security risk management.

De opleiding Security Risk Management biedt professionele security managers de mogelijkheid hun competenties te actualiseren. Het programma, gebaseerd op de internationaal geaccepteerde 'body of knowledge' leert de deelnemers op strategisch-tactisch en tactisch-operationeel niveau veiligheid als management vraagstuk te benaderen en aan te pakken. Het programma kenmerkt zich door een pragmatische benadering en besteedt ruim aandacht aan op de Surinaamse situatie toegesneden casuïstiek.

Scientia zal deze opleidingen in 2015 twee maal organiseren en zal daarnaast nieuwe post-Hbo opleidingen introduceren in Suriname zoals Logistic Supply Chain Security en Crime Prevention Through Enviromental Design. Ook voor professionals werkzaam op operationeel niveau zal een nieuwe opleiding toegankelijk zijn voor geïnteresseerden: Professional Security Guard level C,B en A.